Schriftgezag en rapport M/V in de GKv

Afgelopen zaterdag verscheen er in het ND een opinieartikel onder de titel ‘Zoek nieuwe omgang met Bijbel’. Het is een reactie op het onlangs verschenen rapport van de deputaten M/V in de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

Een al veel ouder stuk over het Schriftgezag dat ik eerder schreef voor Wapenveld, is nu vrij toegankelijk online. Veel van de stellingen in het ND- en Wapenveld-artikel komen uit mijn proefschrift. Ondertussen staan mijn gedachten over dit onderwerp niet stil. Er is inmiddels een nieuw stuk in de maak waarin ik de discussie over schriftgezag nauwer verbind met mijn huidige onderzoek naar het gebruik van het Johannes-evangelie.

Inmiddels is de eerste reactie verschenen in het ND van 17 september 2013, van de hand van de kersverse doctor Maarten Klaassen. Zie hier voor mijn uitvoerige reactie op dit stuk.

Inmiddels heeft Klaassen ook in het RD een bijdrage geschreven over het rapport M/V. Overigens noemt hij mij daarin helemaal niet.

Reacties

Populaire posts