De Groene Bijbel was écht groen - opinie NDOp 9 december 2016 verscheen in het ND een bijdrage van mij over de Groene Bijbel. Zie ook Blendle. Ik betoog daarin dat de Groene Bijbel zo groen geworden is als maar mogelijk omdat gerecycled Bijbelpapier maken van een partij oude Bijbels, niet goed was geweest voor het milieu. Hierboven kun je zien hoe gerecycled papier wordt gemaakt.

Maar waarom bemoei ik me met een onderwerp waar ik maar weinig verstand van heb? Het ging en gaat mij aan het hart dat dit initiatief zo in het honderd is gelopen, met reputatieschade van allerlei organisaties als gevolg. Ik hoop nog altijd dat het NBG bereid is om de Groene Bijbel gewoon weer in de handel te brengen, want dat is gegeven de omstandigheden zonder twijfel het groenste dat je nu met het product kunt doen!

Reacties

Populaire posts