Artikel over 'Let it rain' van Michael W. Smith

In het ND van vandaag is een artikel van mij gepubliceerd over een nummer van Michael W. Smith, getiteld 'Let it rain'. Het onderstaande Youtube-filmpje geeft een indruk van het nummer.
Reacties

 1. Ik heb het artikel gelezen in het ND.
  Daaruit blijkt dat u er niets van begrepen hebt en dat u met dit artikel ouders jongeren zou kunnen weerhouden om op hun manier Jezus Christus te leren kennen. U richt veel schade aan met het betreffende artikel, niet in de laatste plaats een schop onderuit naar uw evangelische broeders en zusters.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Robert,
  Wat ik dan graag zou horen is waaróm ik zoveel schade aan zou richten. En verder heb ik helemaal niet lelijk willen doen over mijn evangelische broeders en zusters! Ik werk onder katholieke theologen in Leuven. Ik schrijf ook regelmatig iets tegen bepaalde leerstellingen uit de rooms-katholieke kerk. Maar daarmee doe ik nog niet lelijk over mijn rooms-katholieke broeders en zusters!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. arjan versluis5 juli 2008 om 20:19

  Beste Maarten,
  Mijn idee van de vraag waarom je zoveel schade aanricht, ligt eigenlijk in de hele teneur van het artikel. Music als vorm van nieuwe magie...daarmee leg je gelijk al een stempel op de manier van het brengen van het Evangelie. De intentie van Michael W. Smith is goed. Ik ben ervan overtuigd dat je met muziek bepaalde gevoelens kan oproepen, maar de vraag is of dat verkeerd is. Heel veel jongeren vinden steun en inspiratie in deze manier van het Evangelie brengen. Nu wek je de indruk dat het een soort Hans Klok vertoning is en daarmee wordt er gelijk een oordeel aan gekoppeld. Natuurlijk heb je recht op je mening over muziek en de manier waarop die gebracht wordt, maar ik vind dat je daar teveel je eigen oordeel aan koppelt waarmee je anderen teleurstelt. Oordelen is namelijk iets wat we wat mij betreft aan God moeten overlaten. Als je op deze manier redeneert, dan heeft Jezus zelf laten zien dat magie (lees wonder) een toevoegende waarde heeft zolang het maar met de juiste intentie en tot verheerlijking van onze Vader is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn eerste reactie is,
  ga bidden en keer je tot God.
  Ga niet al je theologische wijsheden loslaten op zo'n intiem moment van aanbidding.
  Logisch dat je het niet snapt, want je hecht meer waarde aan je eigen theologische denkstrategien dan aan de Geest die op dat moment met kracht neerdaalt.
  Ik denk dat je, als ik je zo hoor, op de 1e pinksterdag Petrus ook voor dronkelap had verklaard toen hij zo vol van de geest tekeerging.
  Ik denk niet dat je veel schade aanricht, Gods Geest is niet te stoppen door geen enkele menselijke redenering, gelukkig.
  'de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.' (ook een lied, gaat over aanbiddings, 'Samen in de Naam van Jezus.')
  Maar je doet jezelf tekort, je sluit je af voor Gods Geest, vrees ik. Daar moet je voor uitkijken. Laat God boven alles staan, ook boven je eigen redeneringen en wijsheden, God kan ze wel eens helemaal omver gooien, tenminste, als je dat aan hem overlaat. Als je het krampachtig vasthoudt, dan moet je het ook daarmee doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geachte heer Wisse,
  Ik was blij met de stevige én gedocumenteerde analyse, iets minder met de slotalinea's, die immers wat mij betreft wat doeltreffender hadden gekund.
  Met vriendelijke groet,
  Gerrit van Enk (Assen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Joost, heb jij dan zoveel meer krediet bij God dat je hem, als een soort wapen, mag inzetten tegen mensen die een andere mening hebben dan jij?
  Natuurlijk mag een professioneel theoloog als dr. Wisse kritisch zijn over de manier waarop mensen God aanroepen. Het idee dat we hier 'zomaar' een mening hebben en dat alles is toegestaan, is natuurlijk overdreven en absurd. Stel dat iemand meent God te vereren door een ander mens of zichzelf te pijnigen of te doden: zouden we ons over dergelijke gewoonten niet mogen uitspreken? Het blijft een goede zaak dat we mensen in ons midden hebben die met duidelijke en goede argumenten kunnen zeggen wat eventueel de grenzen zijn.
  Ik vind je emotionele reactie dan ook misplaatst en niet wellevend. Persoonlijk zou ik van Christenen graag wat meer beleefdheid en begrip zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts