Beste song voor niet-kerkelijk christendom

Ik ben bezig met de voorbereidingen voor een hoofdstukje van mijn boekje over het christendom, werktitel "Zo zou je kunnen geloven". Dat hoofdstukje moet gaan over 'niet-kerkelijk' christendom. Ik bespreek elke vorm van christendom aan de hand van een lied- of songtekst. Een song die voor dit hoofdstukje hoge ogen gooit wat mij betreft, is een lied van Marco Borsato: Als rennen geen zin meer heeft. Hier kun je er naar luisteren:
Mijn vraag is nu: is dit voor u/jou een religieus lied? En geeft dit weer wat niet-kerkelijk christendom zou kunnen zijn? Andere suggesties?

Reacties

  1. Ik vind dit een prachtig lied. Christelijk? Ik ben uit christelijke huize dus voor mij is dat zeker chrsitelijk. Voor mijn man die Jood is zal het een joods spiritueel lied zijn. Mooi. Ineke Bosman.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts