Eichmann kreeg een proces, Bin Laden de kogel - Osama bin Laden - TROUW

Eichmann kreeg een proces, Bin Laden de kogel - Osama bin Laden - TROUW
Eerlijk gezegd durfde ik het haast niet te zeggen na alle triomf over de dood van Bin Laden, maar blijkbaar ben ik toch niet de enige. Bij mij overheerste een heel dubbel gevoel na al het roepen van ‘gerechtigheid’ na het ombrengen van Bin Laden. Ik zeg niet dat ik het niet begrijp, maar ik heb er wel mijn vragen bij. Eerlijk gezegd krijg ik steeds meer vragen bij de gedachte dat gerechtigheid met het zwaard gedaan kan worden. Een mens ombrengen is een zeer vergaande daad, ook al is het een misdadiger. Enfin, in dit artikel worden mijns inziens goede argumenten gegeven waarom je niet zomaar ‘Gerechtigheid!’ kunt roepen na het doden van Bin Laden.

Reacties

Populaire posts